Skip to content

Babyopvang

Kinderdagverblijf ’t Kukelesaantje biedt babyopvang aan in groepen van 0 tot 2 jaar.

Iedere baby heeft zijn eigen dagritme. Wij houden zoveel mogelijk het ritme aan dat uw kind thuis gewend is. Alles gaat in overleg met de ouders.

We snappen namelijk dat het best spannend is om je kind voor het eerst naar het kinderdagverblijf te brengen. We vinden het dan ook belangrijk dat uw kind in een vertrouwde en veilige omgeving terecht komt met veel liefde en aandacht van onze leidsters.

Baby’s en dreumesen zijn continue bezig met het ontdekken van de wereld en het op doen en aanleren van vaardigheiden. De leidsters volgen deze ontwikkelingen nauwkeurig en begeleiden de kinderen hier op een speelse en liefdevolle manier mee.

De babygroepen zijn op zo’n manier ingedeeld dat ieder kind op een veilige manier de wereld kan ontdekken.

Voor de allerkleinste hebben wij hoge en lage babyboxen. Als de dreumesen door de groep heen rennen en aan het spelen zijn, kunnen de kleinste kinderen rustig alles ontdekken in onze lage babybox. We zitten vaak ook met alle kinderen op het kleed, waarbij we luisteren naar een verhaal of samen met de leidsters de hoogste toren bouwen. Op iedere groep zijn er verschillende spelmaterialen aanwezig, zodat er voor ieder kind elke keer weer genoeg uitdaging is.

Voor kinderen tot 1 jaar maken wij gebruiken van een schriftje waarin wij de slaaptijden, het voedingsschema en de luiers noteren. Ook vertellen we een leuk verhaaltje over hoe de dag is verlopen. Voor kinderen ouder dan 1 jaar hebben wij een digitaal schriftje waarin we leuke foto’s posten en vertellen wat we aan het doen zijn.

We hebben op de groepen een aparte slaapruimte zodat ieder kind op elk gewenst moment van de dag kan slapen. Voor de jongste baby’s is – naast een vast bedje in de slaapruimte- ook de mogelijkheid om op de groep in een wiegje te slapen.